sunnuntai 10. lokakuuta 2021

Palkkamurhaajan painajainen

 Palkkamurhaajan painajainen menee nyt Kouvolan teatterissa ja on muuten sellainen että on "vartissa" ohi! Alkuperäinen teksti on Francis Veber'n ja Kouvolaan tämän painajaisen on ohjannut, sovittanut ja lavastanut Seppo Honkonen. Alkuperäisessä versiossa on roolit eri sukupuolia, mutta tähän oli saatu lupa vaihtaa ne ja niin pääosissa tähteilee naiset!


Rita on palkkamurhaaja ja Paula on valokuvaaja. Sattuvat vierekkäisiin huoneisiin ja hitto, millainen painajainen Paulasta muodostuu Ritalle. Annina Rubinstein on sähäkkä Rita, kylmäverinen tappaja, joskin ei sittenkään, koska auttaa Paulaa ja miksi, niin ihan siksi, että voisi hoitaa omat hommansa. 
Tiina Winter on Paula, aivan luokattoman rasittava, niin että olin jo ihan varma, että Rita päästää hänet päiviltä. Paulalla on sydänsuruja ja tekee kaikkensa saadakseen miehensä Maurin takaisin. Maurin osassa on Henry Holopainen - jee, mahtavaa nähdä häntä välillä näyttämöllä.


Maurillapa onkin jo uusi nar...nainen, joka on oikein lääkäri. Lääkäri Sutelan roolissa on Satu Lemola ja siinä ponnari heiluu, kun vauhtia on ja autettavia piisaa. 
Siis kaiken kaikkiaan tässä esityksessä ei vauhtia puutu, eikä vaarallisia tilanteita. Vauhti on sitä luokkaa, että just ku se alko, niin sitten olikin jo väliaika ja kun tulit takaisin, niin pian se loppu ja sitä oli ihan hengästyksissä kaikesta.


Ei sovi unohtaa Tommi Kekaraista, joka on ihana hotellin omistaja, joka kekkaloi esitellen hotellin kaikkia vippasjuttuja, mitkä toimivat kaukosäätimellä, kuten puhelin, ikkunat yms. Tommi ja Henry ovat välillä myös poliisin rooleissa. 

Jälleen on taidolla ja hyvällä työllä tehty esitys, jonka lavastus on aivan äärimmäisen hauska ja hyvin käytetty pyörivää lavaa, mutta ei ihme, jos ohjaajan 12-vuotias Pinja-tyttö on antanut hyviä vinkkejä!
Palkkamurhaajan painajainen sopii kärsimättömällekin katsojalle, kun ei vaan ehdi pitkästyä.

Kuvat: TAVATON mediaEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Oliskos jotain sanottavaa ;)