tiistai 9. heinäkuuta 2024

Ristiinassa Kulkurin valssi

 Heinäkuun 7. ja klo 17! Silloin se oli - Ristiinan kesäteatterin vuoden 2024 ensi-ilta ja KULKURIN VALSSI, nam! Jokainen tietää, sen wanhan elokuvan, jossa tähteili Ansa Ikonen ja Tauno Palo. Nyt ei ole sellaisia tähtiä vaan on ihan jotain muuta. Tanja Puustinen-Kiljunen on ohjannut sellaisen valssin, että pois alta. Kulkurin valssi sellaiseen ristiinalaiseen tyyliin, ettei paremmasta väliä. Näyttämösovitus: Tapio Parkkinen / Panu Raipia

Säätiedotus, mikä nykyään on ihan mitä sattuu, niin kuin sääkin, oli povannut vettä, vaan eipä tullutkaan ja niin saimme nauttia valssia varsin poutaisessa säässä, mikä oli vähän niin kuin ähäkutti niille, jotka eivät sateen pelossa uskaltaneet paikalle. 

Ristiinan Kulkurin valssi yllättää kaikin tavoin. Juonikin on hieman erilainen, mutta kuitenkin vähän samanlainen, että "kulkuri" taidemuotokuvamaalari Rikhard Haavisto saapuu ystävänsä maisterin kanssa Pontus Möbiuksen kartanoon.  Kartanossa on kaunis Kristiina, joka on juuri menossa naimisiin Kuusisaaren ainoan perillisen Willehartin kanssa. 

Rikhard on vaikuttaa olevan sellainen naisten naurattaja, että saa taloudenhoitaja Maijankin  varsin suopeaksi ja maisteri yrittää toppuutella, mutta turhaan. Maija olikin sellainen hauska pakkaus, vähän hömelö, mutta silti niin sydämellinen. Pia Hanski osasi olla huvittavan mainio Maija!
Taneli Arosara ei muistuta millään lailla Tauno Paloa, mutta kaikki hurmurin elkeet ovat hallussa ja ne hän heittää kehään ja kuka siihen sitten lankeaa. 

Pontus Möbius on varsinainen kartanon isäntä, pokkuroi ja harrastaa oikein kulttuuria, mutta onko ihan puhtaat jauhot pussissa... Vesa Partanen, ei hitto ihan nimensä veroinen, mutta myös loistava Pontus. 
Willehart on ihan himmee, mutta miten hupaisa ja kuinka Jani Impivaara osaakin olla just sitä. 

Entäs sitten kartanon kaunis Kristiina! Hääpäivä ja miten menee? Tiina Rouhiainen on juuri sitä, kaunis ja miten laulaa!!! Ääni on upea ja sitä olisi kuunnellut enemmänkin. 


Valovoimaiset sivuroolit, ihan uskomaton kreivitär Cecilia! Vipsu Salomaa sai aina kaiken huomion niillä omintakeisilla lauseillaan. Totuuden siemeniä napsahti tämän tästä. Eno Pehtoori sääti joka säällä siellä ja täällä ja Seppo Lindqvist oli housuissaan todella. 


Sulhasen, Willehartin äiti kreivitär Irina oli myös melkoinen draamaqueen. Niina Rajala oli siinä ja muissakin rooleissa, joissa pääsi laulamaan, niin häkellyttävä. Miten kaunis ääni. Vähän aikaa aina meni, kuka laulaa ja sitten kun selvisi niin wau!


Lauluja kuullaan ja tansseja nähdään. Hienot koreografiat ovat Mimmi Rantalan.


Kaiken aikaa on nähtävillä elävä ja näkyvä livebändi: Juho Puikkonen, Jarno Hopponen ja Arttu Kivekäs, joilta todella sävelet sointuu. 

Koko esitys, kaikki sen näyttelijät ovat niitä, jotka ovat tuoneet sen oman osansa, oman palansa, että lopputulos on kokonainen, Kulkurin valssi, jota oli nautittavaa katsoa. 

Menkää kaikki katsomaan!!! Viimeinen esitys on 25.7.

Kuvat: Lotta Tuominen

1 kommentti:

  1. Kyllä juurikin näin. Jokainen näyttelijä teki niin täydellisen suorituksen,että näin asiat olisivat voineetkin kulkea siinä kartanossa. Hyvä te!!!

    VastaaPoista

Oliskos jotain sanottavaa ;)