lauantai 29. tammikuuta 2011

Rebecca

Rebecca on ihana musikaali, minkä voi nähdä, kuulla ja kokea Kouvolan teatterissa. Kävin jo toistamiseen katsomassa Rebecan ja en ollenkaan sulje pois mahdollisuutta nähdä se vaikka kolmannenkin kerran.

Rebecan musiikki on herkkää ja kaikin tavoin koskettavaa ja se menee päähän. Jo väliajalla soi päässä Rebeeeccaaa... ja kotimatkalla se jatkui. Kaikki roolisuoritukset ovat niin loistavia, että välillä ei ollenkaan huomaa, että se on näyttelemistä. Rebecan tarinaan uppoutuu niin täysin.


Minulla oli teatteriseuralainen Helsingistä asti ja hän oli myös toista kertaa Rebecan lumoissa. Ylpeänä sain olla, että meillä on niin upea teatteri, mikä tarjoaa yleisölle aina parastaan. Nyt huolen aiheena oli Giles'n roolissa oleva Jose Viitala, joka esiintyi sairaana.
Pääpari, Kati Solehmainen ja Tommi Rintamäki ovat vierailijoita ja erittäin osansa osaavia. Katin ääni on niin ihanan puhdas ja Tommi taas on niin miehekäs. Tytti Vänskä Rva Danversina hyydyttää veren. Upean voimakas ääni ja vahva tulkinta menee suoraan ytimeen. Satu Taalikainen onnistuu diivailemaan ihan kybällä. Sami Kosola oli jotenkin niin turvallinen, että tuli heti sellainen olo, ettei näytelmässä voisi tapahtua mitään pahaa. Veli-Matti Karen oli niin ihanan ilkeä, että melkein suuttui sille :) Ilkka Hämäläinen tuo nuorempaa verta joukkoon ja menee ihan täysillä kaikkien mukana. Kuorolaiset ovat upeita.
Siis, kun Rebecassa vuorottelee kaksi kuoroa, niin hienosti menee kuorolaisilta tulkinta.

Suosittelisin tätä kaikille, sillä on se vaan niin hyvä!

3 kommenttia:

  1. Allekirjoitan tämän täysin! Autossa oli turvallista laulaa Rebeccaa kovaa ja korkealta kun ei kukaan ollut kuulemassa. :)

    Menkää ihmeessä katsomaan, itse saatan myös käydä vielä kerran...

    VastaaPoista
  2. Varmaan aivan upea elämys !!! Olen lukenut kirjan jo nuorena ( silloin kun n. 12 wee ja ahmin kaikkea romanttista ;o) ja katsonut sen mustavalkoisen leffan monen monituista kertaa. Sir Laurence Olivier ja Joan Fontaine ovat kanssa niin loisto pari ! Olispa hienoa käydä katsomassa tämä musikaali. Valitettavasti matka sinne on vaan niin pitkä ;/
    Kiva kun löysin tämän blogisi ! Mulla on kanssa jonkinlainen "leffablogi" - käy kurkkaan !

    VastaaPoista
  3. Anonyymi - Kiitti J seurasta :)

    Hane - kiitos kommentista. Minäkin olen Rebeccani lukenut ja katsonut, mutta musikaali on vaan niin parasta!

    VastaaPoista

Oliskos jotain sanottavaa ;)