lauantai 10. maaliskuuta 2012

Päällystakki

Mietin tarkoin, millaisen päällystakin laitan päälleni, kun lähden Kouvolan teatteriin. Kun se oli valittu, niin suunta teatterille. Siellä ripustin päällystakin narikkaan ja siirryin nauttimaan lasillisen sherryä. Virittäydyin tunnelmaan nähdäkseni Päällystakin.


Pikkasen jännitti mennä kattoo, et millanen vermee siellä oli näytillä. Vaan, miten olikin huikee, reipasotteinen, hauska ja puhutteleva.
Kotkan ja Kouvolan teatterien yhteinen Päällystakki toimi hyvin.
Näytelmän kesto oli 2h40min väliaikoineen. Kun se alkoi, vauhti oli melkoinen ja kohtaus kohtauksen perään, sitä mietti, että tämän on ohi puolessa tunnissa. No ei, kun menoa piisasi ihan koko ajan.

Akaki Akakijevits oli kyllä tavan reppana ja häntä tulkitsi Jarmo Tulonen(Kotka). Kaikilla muilla näyttelijöillä olikin sitten mittava lista lukuisia eri rooleja. Minusta on aina erityisen hauskaa, kun on näyttelijällä on useita rooleja. Sitä pääsee yhdessä näytelmässä näkemään, mihin kaikkeen sitä venyykään. Kaikki olivat niin mahtavia, mutta oli silti ihanaa nähdä taas Elina Ylisuvanto(Kouvola) näyttämöllä.
Rooleista Storbjörn(fuusiojohtaja) on minusta jotenkin mieleenpainuvin ja Anne Niilola(Kotka) veti sen todella hyvin.

Akaki Akakijevitsin takki oli vanha, risa rytky, loimi, mikä nousee pääosaan. Takki kuvastaa kantajaansa? Kun Akaki saa vihdoinkin ja suurella vaivalla uuden takin, kaikki muuttuu. Hänestä tulee heti karismaattinen ja hänet huomataan. Kun takki viedään, kaikki loppuu.

Päällystakki on hauska ja surullinen yhtä aikaa. Minusta niin kovin puhutteleva näytelmä!

2 kommenttia:

 1. Mitä? eiks kukaan oo kommentoinu?
  Kummallista, kuinka tätä näytelmää niin kehutaan. Mielestäni se oli kaikkea muuta kuin hauska,saati rentouttava,mitä yleensä teatterilta odotan. Juonessa ei ollut mitään vikaa, toteutus vaan yksinkertaisesti ruma ja halpa,asusteineen ja kirosanoineen.
  Valitettavasti iloinen teatteri-iltani olikin täydellinen pettymys, minkä seurauksena pahoitin myös läheisteni mielen pidättelemättömällä kiukullani.
  Mielestäni olen hyvin huumorintajuinen, jopa hauska ihminen, mutta typerille ja teennäisille vitseille en lämpene.
  Olisi hauska kuulla mielipiteitä tästä näytelmästä, rehellisiä ja teeskentelemättömiä sellaisia,ihan tavallisilta teatterissa kävijöiltä.
  Nimim. Minäkö tyhmä?

  VastaaPoista
 2. Hyvä anonyymi kommentoija! Harkitsin pitkään ennen kuin julkaisin kommenttisi, sillä minusta alkoi tuntua, että minäkö en sitten olekaan se rehellinen, teeskentelemätön tavallinen teatterissa kävijä?
  Joka tapauksessa minä olen menossa katsomaan Päällystakin uudestaan!
  Ei näytelmien tarvitse aina ollakaan hauskoja! Kyllä minä saan näytelmistä aina jotain virkistävää. Olen pahoillani, jos sinulla ei sellaista kykyä ole.

  VastaaPoista

Oliskos jotain sanottavaa ;)