lauantai 16. marraskuuta 2013

Kuutamojuhla

Kuutamolla kannatti mennä KUUTAMOJUHLAan, Mikä?teatterille. Marjatta Cronvallin käsikirjoittama ja Heidi Koskisen ohjaama näytelmä oli niin tiukkaa tavaraa, että kuutamolla ei tarvinut olla kertaakaan.

Ollaan kesähuvilalla, jonne huvilanomistaja Salli(Aija Kajama) on kutsunut perheensä. Perhe käsittää kaksi tytärtä, Leenan(Milla Raunio) ja Saaran(Sirpa Serovuo), ex-miehen Heikin(Joonas Kilpeläinen) ja hänen uuden vaimonsa Pirren(Mira Helli). Lopulta paikalle saapuu myös Henri(Janne Järvisalo),joka tulee paikalle Leenan kutsumana, koska Henri on hänen uusi rakas. Paljastuu sitten kaikkea muutakin.... *tirsk*

Kun kaikki ovat olleet paikalla jo ties kuin kauan, niin Salli vaan puuttuu! Missä on tyttärien äiti? Ettei vaan olisi mitään ikävää tapahtunut, kun äiti on ollut hoidossakin. Kun odotellaan Sallia, niin kerkeää tapahtua jos vaikka mitä. Suurinpiirtein kaikki on toistensa kurkussa! Jokainen havittelee ajatusta, että kuka saa sen Kesäniemen tai mitä sille voisi tehdä ja kuinka kukin laittaisi sen tuottamaan.

Kun Salli vihdoinkin saapuu paikalle, hän ei tule yksin vaan hänellä on seuralainen, Jaakko(Tuure Forsström). Salli on elämänsä kunnossa ja pian hän paljastaa, että on myynyt Kesäniemen ja kenelle, niin Jaakolle!


Se, kuka taitaa olla ihan tasapainoisin, on lopulta Salli! Jaakko, joka muuten on erityisen koominen hahmo, laittaa lopulta kaikki tanssimaan oman pill... raippansa mukaan.

Kuutamojuhla on alusta loppuun ihan huikeaa tulitusta, nautittavaa teatteria alusta loppuun asti. Se on paitsi hauska, niin tuo hyvin esiin sen, miten mielenterveyspotilaat noin niin ku yleensä käsitetään. Eikä sovi unohtaa, että kyseessä oli harrastajateatterilaiset ja jokainen, ihan jokainen suoriutui roolistaan loistavasti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oliskos jotain sanottavaa ;)