maanantai 11. marraskuuta 2013

Hulvaton Hotelli

Kaikkien Isänpäiväjuhlien välis me lähdimme teatterii, Anjalankosken teatterii. Onneks olimme varanneet liput etukätee, sillä sen verra ol liikehdintää siel, sillä jos iha oikein käsitin, nii joka paikas istu joku. Aika hulvatonta, heti kättelys.

Asetuimme eturivii, nii ku yleesä ja sitte se alko. Jo heti ensireploist mie tajusin jotai(siis vasta silloi?), että mie oon nähny tän!!!! Nimi ku hämäs sen verran, onneks. Mie kesäl kerran Heinolas, siel mie näin tän samaisen näytelmän, mut haittaakse, ei! Tiesin siis kupletin juonen, mut heittäydyin mukaan nii ku en ois mitää tienny.


Niin, ja on pakko kertoa heti alkuvirreksi, että vaikka Heinolassa näin ammattinäyttelijöitä, niin yhtään, siis korostan sanaa yhtään, eivät kalvenneet nämä hulvattomat harrastajanäyttelijät! Olin ihan myyty, sillä itse asiassa, ihan käsi sydämellä, minun on kerrottava, että tämä Anjalankosken teatteri taisi olla jopa hitusen parempi!

Farssi mikä farssi, sitä ei voi oikein lyhyesti ja ytimekkäästi selostaa, sillä niiiiin paljon tapahtui kaikkea. Ministeri(Timo Hopponen) saapuu hotelliin rakastajattarensa(Minna Sipinen) kanssa ja sitten se meno alkaa. Melko pian löytyy ruumis(Arto Karnaattu) ikkunan välistä! Ikkuna onkin se yleisin kulkuväylä tässä näytelmässä. Ruumiista tulee ongelma ja apuun on saatava ministerin sihteeri(Jukka Tiitola).


Kaikki tapahtuu ministerin sviitissä, missä tämän tästä poikkeaa niin hotellin johtaja(Antti Lillman) kuin tarjoilijakin(Antero Raanoja). Erityisesti tarjoilijan osa on mieletön, joka repla herättää hilpeyttä.


Selkkauksia sattuu ja jos ministeri on naisten mies, niin sellainen alkaa kehkeytyä pian sihteeristäkin, joka joutuu esittämään jos vaikka mitä, ihan vaan peittääkseen jotain, mikä ei saa paljastua. Ministerin vaimokin pelmahtaa paikalle ja sihteerin äidin hoitaja, niin ja rakastajattaren aviomies, siivoojakin yrittää käydä. Ovissa ja ikkunoissa alkaa olla ruuhkaa.


Kaiken kaikkiaan, näytelmä on hauska ja harmiton! Silti, ihailen aina sitä, minkä työn takana se on, että osataan ihmisiä hauskuuttaa. Tämä on juuri oikea tapa tuottaa ihmiselle iloa marraskuun pimeydessä!

Nyt vaan kaikki nauttimaan hulvattomasta farssista!

Kuvat: Sirpa Siik

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oliskos jotain sanottavaa ;)