torstai 26. kesäkuuta 2014

Aatamin puvussa ja vähän Eevankin

Oli lähdettävä Mikkeliin ja mikäs oli lähtiessä, sillä juuri sinä päivänä sattui olemaan poutaa! Kyllä, ei sitten tainut sataa koko päivänä pisaraakaan. Poutaa piisasi, mutta lämpötila ei hirveemmin hellinyt. Lämmin tuli vain kun kipusi Naisvuoren näkötorniin.

Kesäteatterissa napitin takin leukaan asti, sillä vaikka siellä esiinnyttiin Aatamin puvussa ja vähän Eevankin, niin katsomossa sai pitää vaatteet visusti päällä. Agapetuksen klassikonäytelmä oli saanut uuden dramatisoinnin Mikko Kiviseltä, joka oli ohjannut tämän vanhan hauskan näytelmän erittäin onnistuneesti.

Huolimatta siitä, että en enää muistanut miten se juoni kulki, liekö elokuvaversion näkemisestä tovi, niin eipä haitannut ollenkaan. Niin ja seuralaiselleni, omalle teinipojalleni koko tarina oli täysin uusi.


Kuva näyttää taideteokselta Haavoittunut enkeli - hah, vain näyttää, sillä oikeasti proviisori Himanen(Antti Launonen) ja luutnantti Kehkonen(Ville Keskilä) kuljettavat asemapäällikkö Viirimäkeä(Teemu Aromäki) rantaan.

Tämä näytelmä on juuri oikea näytelmä kesäteatteriin, jos haluaa vain nauttia, nauraa ja nuolasta ennen kuin tipahtaa, sillä tässä paketissa on kaikkea. Ihanaa kesää, rosvo ja poliiseja, nuorta lempeä ja tukku mitä uskomattomampia väärinkäsityksiä, paljasta pintaa, erityisesti naiskatsojille!


Teemu Aromäki tekee kaksoisroolin asemapäällikkö Viirimäen ja Konstaapeli Lehtisen rooleissa ja onnistuu erittäin hyvin. Jopa takariville näkyi käsien monipuhuvat liikkeet, jotka herättivät katsomossa hilpeyttä. Hirmuinen vankikarkuri on suuri ja voimakas ja saa silti hersyvät naurut aikaiseksi.


Nuorta lempeä moninaisten kommellusten kautta nähtiin Allin(Jasmin Hamid) ja Aarnen(Antti Launonen) välillä ja....


Ennin(Kirsi Ståhlberg) ja Paavon(Ville Keskilä) kautta! Hauskan herttaista.

Tämä harmiton näytelmä kannatti käydä katsomassa, sillä siitä tuli hyvä ja lämmin mieli. Oli mukavaa nähdä "tuttuja" näyttelijöitä erilaisissa rooleissa ja taputtaa siitä kuinka hyvin se meni!
Emmekä olleet ainoita, sillä huolimatta normaalia koleammasta kesäteatterisäästä, koko katsomo oli ääriään myöten täynnä!

Kuvat: Jere Lauha

Mikkelin teatteri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oliskos jotain sanottavaa ;)