maanantai 27. lokakuuta 2014

Ei kiitos!


Ei kiitos on Anna-Leena Härkösen kirjan pohjalta tehty näytelmä, joka on nyt Kuusankosken teatterin Luola-näyttämöllä. Uskomaton esitys, siis kertakaikkiaan!



Matti(Janne Palin)ja Heli(Maija Raikamo) Valkonen ovat olleet jo 15 vuotta naimisissa ja heillä on 13v tytär Sissi(Maria Koivukari), joka on juuri lähdössä kielimatkalle Englantiin. Eli, ihan normaali kiva pikku perheidylli - paitsi ettei oo...

Heli haluaa ja Matti ei. Seksiä! Jos tilanne olisi toisin, että Matti haluaisi ja Heli ei, niin olisiko se jotenkin "normaalimpaa". Ei kiitos kun kertoo juuri siitä, miten nainen haluaa ja mies välttelee...


Heli tekee kaikkensa, saadakseen Matin kiinnostumaan, innostumaan, lämpenemään, mutta Matti on väsynyt ja vetäytyy tietokoneensa pariin, pelaa ja pelaa! Heli on kiltti, Heli huutaa ja raivoaa ja taas yrittää hyvällä, mutta Matti ei jaksa.

He lähtevät matkalle, mutta piristääkö se? Ehei, Matti on vetämätön. Hääpäivääkin yritetään viettää, mutta kuinkas siinä sitten käy, kun Heli haluais ja ....


Härkösen teksti on nasevaa ja menee suoraan asiaan, mutta se on myös sitä, että se välillä naurattaa ja sitten taas pistää ajattelemaan. Selvää on, että Matti on haluton ja Heli ei. Mikä sitten neuvoksi, niin Helin kohdalle osuu Jarno(Arto Käki), oppilas saksan kielen tunnilta.


Heli menee oppilaansa sänkyyn ja vailla syyllisyyttä!? Onko se ratkaisu, sen saa jokainen itse ratkaista. Heli tapaa välillä ystäväänsä Mannaa(Satu Halonen), joka antaa hyviä neuvoja, niin kuin nyt vain nainen voi naiselle antaa.

Avioliitto ei ole helppoa elämää, se on kipupisteitä täynnä. Ei kiitos on ihan hemmetin hyvä katsaus erään avioliiton tarinaan. Se on niin hyvin näytelty, että se osuu ja uppoaa syvälle. Se naurattaa, se nostaa palan kurkkuun, se on nähtävä!

Kuvat: Jyrki Kleimola

http://www.kuusankoskenteatteri.fi/Ohjelmisto/Ei_Kiitos

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oliskos jotain sanottavaa ;)