tiistai 28. lokakuuta 2014

Vadelmavenepakolainen

Ihan oli pakko mennä kattoo tää leffa! Jos on lukenu kirjan ja nähny pari teatteriversioo, ni ei ku popparipänikkä kainaloon ja kattoo sit leffaa... Tarkoitin siis itseäni. Leffan voi siis katsoa vaikka ei olisi ikinä kuullutkaan mitään Vadelmavenepakolaisesta. Tällä kertaa suuntasimme Kauppakeskus Veturiin ja siellä Studio123!


Hah, jos olin pienessä mielessä ees kuvitellut, että näkisin jotain sen suuntaista, mitä olin lukenut kirjasta ja mitä olin nähnyt teatterissa, niin nyt tuli kyllä vadelmavene suoraan päin pläsiä!

Juonen käänteet ovat ihan erilaiset ja se aluksi hieman hämmentää, mutta kun elokuva ottaa ja vie, niin se ei enää sillai haittaa. Elokuva onkin täysin eri juttu, oma tarinansa.

Silti, pakkomielteinen Mikko Virtanen kokee olevansa sielultaan niin ruotsalainen, vaikka on syntynyt suomalaiseksi. Siitä sitten kehkeytyy yhtä sun toista, matkalla suomalaisuudesta ruotsalaisuuteen.

Mikko Virtanen(Jonas Karlsson) on niin "ruotsalainen". Tässä versiossa hänellä on sitten "sisko", todella kaunis Marie (Josephine Bornebusch). Niinpä tarina saa ihan toisenlaisen käänteen. Mikko Virtanen ei murhaakkaan ketään, ei voi! On sellaine kiltti nössykkä ja oikeastaan aika hauska.

Välillä ei edes ymmärrä katsovansa suomalaista elokuvaa, sillä niin ruotsalainen se on. No, yhteistyöllä se sujuu ruotsi-suomi-ottelu - tasapeli tai oikeastaan pikkasen ruotsin hyväksi.

Kun elokuvaversio on niinkin siloiteltu, sitä voi katsoa sitten koko perheen voimin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oliskos jotain sanottavaa ;)