lauantai 6. joulukuuta 2014

Romeo ja Julia 2

Romeo ja Julia on kaikille(oletan näin) tuttu klassinen tarina. Vaan mitä tapahtui sen jälkeen? After Juliet-tarinan synnytti skottilainen näytelmäkirjailija Sharman Macdonald. Nyt se on nähtävissä Kotkan kaupunginteatterissa Snoopi Sirenin ohjaamana.


Näytelmä rakentuu vaikuttavista joukkokohtauksista, jotka lumoavat katsojan. Valot ja musiikki ja se liike, tekevät tehtävänsä.

Kaksi sukua, Capuletit ja Montaguet ovat riidelleet aina, kukaan ei edes tiedä, mistä eripura on saanut alkunsa. Romeo ja Julia ovat kuolleet, samoin kaksi muuta. Pitäisi elää sovussa, mutta...

Benvolio, Romeon paras ystävä on rakastunut Roselineen ja taas on nämä kaksi sukua vastakkain. Benvolio on niin kiltti ja rauhaa rakastava ja Rosaline täynnä kaikkea ihan muuta. Eli rakkautta on ilmassa, mutta ei mitenkään hunajaista.

Taistelua ja sen uhkaa tulvii ja vyöryy niin, että se mykistää. Miten tulee käymään? Käydään oikeutta siitä, kuka oli syyllinen Romeon ja Julian kuolemaan. Veli Lorenzo, apteekkari, imettäjä. Niin ja Rosaline haluaa olla johtaja ja janoaa taistelua.

Näytelmä on täynnä tunteita, vihaa, katkeruutta, mustasukkaisuutta, mutta myös rakkautta, lämpöä, inhimillisyyttä. Kaikkea koko näyttämön täydeltä.

Huolimatta siitä, että näytelmä vetää melko vakavaksi, niin huumorin pilkettä löytyy Julian serkuista, Lorenzo ja Gianni sanailevat kuin olisivat juuri tästä päivästä.

Romeo ja Julia 2 toimii! Kaikin tavoin. Koreografia oli loistavaa, puvut upeita ja kaikki näyttelijät niin uskottavia! Nostan kaikki samalle viivalle!
Minulla oli seuralaisena nuori kaunis neito ja mikä ihan parasta, hänen laisiaan nuoria oli koko katsomo täynnä! Miten mahtavaa on se, että on tehty näytelmä, mikä saa nuoret teatteriin. Olin vielä aistivinani, että he pitivät näkemästään.

Hyvä on taas kehrätä!

Valokuvat: Snoopi Siren

Kotkan teatteri


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oliskos jotain sanottavaa ;)