sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Leila Lempinen (Shirley Valentine)

Shirley Valentine, ei ku Leila Lempinen on saapunut Kouvolaan! Leila, Leila Lempinen on 42-v nainen, joka puurtaa ja raahustaa elämäänsä, elämättä sitä. Laittaa vaan päivästä toiseen ruokaa ukolleen, joka ei osaa sitä arvostaa. Lapsetkin ovat jo aikuisia.

Leila Lempinen on Voimateatterin monologi, jonka meille loistavasti tulkitsee Johanna Nenonen!

Oikeasti Leila on Leila Räty, se harmaavarpunen, josta sitten kehittyy melkonen tirpunen, Leila Lempinen! Johanna Nenonen vetää monologiaan aivan hengästymättä, esittäen niin Leilaa kun kaikkia muitakin ihmisiä, joita hänen elämäänsä kuuluu. Pääasiassa hän kyllä naukkailee viiniä ja juttelee Seinälle. Leila on rehellinen ja mitään kaunistelematta tuo aatoksensa esille, niin että väkisinkin pani välillä naurattamaan. Sellaista konstailematonta tilitystä elämän ihan perusasioista.

Leilassa on niin sitä suomalaista naista. Jokainen varmasti löytää jotain, mikä osuu itteensä tai ainakin naapurin rouvaan tai peräti työkaveriin. Vastaavia Leiloja on maailma täynnä, mutta onko sellaisia Leiloja, joilta löytyy rohkeutta muutokseen? Ei vain haaveilemaan vaan toteuttamaan niitä haaveita!
Niin ja olkoonpa vaan Leila, niin kyllä se on tämä näytelmä miestenkin nähtävä, sillä voi joku pikku juttu vaikka valjeta ihan eri valossa.

Tästä näytelmästä tuli hyvä mieli, sellanen elämän viipyilevä maku jäi mieleen.

Kuva: Anssi Ahola

Voimateatteri


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oliskos jotain sanottavaa ;)