tiistai 14. huhtikuuta 2015

Pikku naisia

Iki-ihana klassikko, kaikkien entisten tyttöjen lukema Louisa May Alcott'n teos Pikku naisia on nyt Kouvolan teatterissa! Otin oman Pikku Naiseni mukaan ja ei kun 1800-luvun lopun tunnelmiin.

Kuva: Marja Seppälä

Pikku naisia menee pienellä näyttämöllä ja hyvin se sinne sattui vaikka esiintyjiä olikin melkoinen joukko. Valtaosa näyttelijöistä oli nuoria, uusia kasvoja ja oli varsin mielenkiintoista seurata, miten kunniakkaasti he rooleistaan selviytyivät. Se juuri olikin tässä näytelmässä ihan parasta, katsoa kuinka vanhat konkarit ja uudet kyvyt kohtaavat.

Tarina, Pikku naisia, ei nykyajan pikku naisia juuri sillai kolauta, mutta meitä vanhempia, jotka olemme nauttineet tarinan lukukokemuksesta, oli mukavaa saada katsoa se näyttämöltä. Entisajan nuorten välinen kanssakäyminen tulee hyvin esiin, miten häveliäitä on oltu tai ainakin yritetty.

Nuorten heittäytyminen 1800-luvulle oli niin herkullista katsottavaa. Olin todella ilahtunut siitä! Pikku naiset olivat hyviä, mutta entäs ne pikku miehet! Aina kun nuoret miehet pelmahtivat estraadille, tuli jotenkin säpinää.

Loisteliaat puvut olivat upeita ja hyvin ryhdikkäästi osasivat kaikki pukujaan kantaa. Sillä kyllä, puvustus oli iso osa tarinaa!

Kuva: Valtakuva

Kiitos tästä näytelmästä - varmasti näitä nuoria vielä jossain nähdään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oliskos jotain sanottavaa ;)