tiistai 24. marraskuuta 2015

Mobile horror

Juha Jokelan näytelmä Mobile horror on nyt Mikä?teatterissa. Joskus aikanaan olen nähnyt tästä Kouvolan teatterin version, mutta niin oli päässyt unohtumaan, että oli oikein kiva taas päivittää tämäkin tarina.

Heidi Koskinen-Järvisalo on tarttunut ohjaksiin ja ohjannut tämän vieläkin ajankohtaisen näytelmän oikein onnistuneesti. Pienen ja näppärän näyttämön lavastuksen on viritellyt Elina Winne. Tekniikkaa säätelee Isto Meriläinen.

Kiva pieni IT-alan firma, Dacutec, jossa on johtajana Terhi(Milla Raunio), joka on juuri palannut hermoromahduslomalta.

Terhillä on tarmoa ja visioita vaikka muille jakaa ja niin hän tekeekin. Hänen alaisensa, Seppo(Janne Järvisalo) ja Mikke(Ilkka Ahti) kuuntelevat kiltisti ja yrittävät ottaa vastaan kaiken, samalla "puukottaen" toisinaan selkään. Terhi on Gandhinsa kanssa koomisuuteen asti niin tomera, suorastaan hengästyttävä. Oikein ihmettelee, miten hyvin sitä tarinaa riitti, vaikka sana "oikeesti", tuli liian usein, mutta se kai oli tarkoituskin.

Seppo on näytelmän ihan hauskin. Tykkäsin, ku oli sellainen "totuuden torvi" ja yritti palauttaa muita ruotuun. Mikke taas Terhin sanojen mukaan sellainen "nörttihiiri", mielistelijä, johon syykin oli selvisi. Mikke on kuitenkin näytelmän yllättäjä, mikä saa yleisön repeämään ihan täysin. Tirskin vielä kotonakin. Eikä sitä voi  oikein kertoa, miksi, koska se on nähtävä!


Dacutec olisi kuitenkin nostettava nousuu tai muuten ei hyvä laula. Porukan on kehitettävä jotain uutta ja pian, muuten ei ole töitä kuin Terhillä. Tämän kertoi tarmokkaasti Tarmo(Esko Nikula), joka on ylin pomo. Pomo, jota tuntuu kiinnostavan kesämökki enemmän kuin työ.

Mobile horror on hauska näytelmä ja se pitää otteessaan alusta loppuun asti. Suosittelen syksyn synkkyyteen piristysruiskeeksi tätä esitystä!

Kuvat: Heidi Koskinen-Järvisalo


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oliskos jotain sanottavaa ;)