maanantai 21. maaliskuuta 2016

Teetä vaikka väkisin

Yhtään ei tarvinut väkisin lähteä Anjalankosken teatteriin, missä on tarjolla Teetä vaikka väkisin! Juotiin kuitenkin ensin kahvit ja sitten hyvä asento ja ei kun odottamaan kattausta.
Teetä vaikka väkisin on Danielle Navarro'n ja Patrick Haudecoeur'n käsikirjoittama hulvaton komedia, jonka on ohjannut Markku Kekki.
Se kertoo teatterin tekemisestä ja niin ollen ne, joilla on pienintäkään hajua siitä, mitä tapahtuu kun näytelmää aletaan muokkaamaan esityskelpoiseksi, saavat irti vielä enemmän.

Valmisteilla on bulevardikomedia Teetä vaikka väkisin. Ensimäisellä puoliajalla siis harjoitellaan. Mukana ovat näyttelijöiden lisäksi lavastaja ja puvustaja ja tietysti ohjaaja. Äänimieskin on, mutta siitä kuuluu vain ääni.
 Ohjaajan puikoissa näyttelee Jaana Kurittu, jolla on toinenkin rooli. Ohjaajan tehtävä on ainakin yrittää pitää kaikki kasassa, niin ihmiset kuin se varsinainen tekeminenkin. Hieno rooli, missä katsoja melkein kiristelee hampaitaan hänen puolestaan.
 Jukka Tiitola on Julien/Henri ja ihan uskomaton. Raija-Liisa Laukkanen säätää Sophian/Marie-Agnes'n rooleissa niin uskottavasti, että kyllä oli riemastuttavaa sitä seurata.
Timo Kurittu on niin huvittava lavastajan roolissaan, ettei hänen tarvitse kuin saapua paikalle, niin alkaa hykerryttää, saati sitten kun avaa suunsa.
Arto Karnaattu Dominique/Viktor'n rooleissa kertakaikkisen hauska! Arton ääni on niin ihana ja kyllä vaan osasi olla niin koominen.
Lisäksi on Timo Hopponen Richard/Louis, joka vetää myös osansa niin mallikkaasti. Päivi Amberg puvustajan roolissa sipsuttelee mittanauhoineen niin uskottavana, että jo se oli hauskaa.

Teetä vaikka väkisin on niin hyväntuulinen näytelmä, että siitä ei voi olla pitämättä. Siihen ihastuu ja riemastuu. Se vaan pistää naurattamaan. Siinä on niin järkyttävä määrä pieniä huvittavia kohtia, että saa olla tarkkana huomatakseen kaikki.
Anjalankosken teatterissa osataan helliä katsojia. Nyt on vielä sellainen näytelmä, mikä sopii ihan koko perheelle, ei sisällä kirosanoja eikä liioin mitään pikkutuhmaa.

Kuvat: Pekka Niemi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oliskos jotain sanottavaa ;)