maanantai 18. kesäkuuta 2018

Pertti Sveholm ohjasi Kunnon komedian

Pertti Sveholm on nähty parina kesänä Heinolan kesäteatterin näyttämöllä. Tänä kesänä ei nähdä, miksi ei, niin siksi, että hän on ollut ohjaajan roolissa esityksessä Kunnon komedia.

Kuva: Lauri Rotko
1. Mikä oli se juttu, että hyppäsit ohjaajan saappaisiin tämän kesän näytelmässä?
-  Ihan normaalin kaavan mukaan minä tähän ohjaajan hommaan tulin, eli Heinolan tuottaja Saija Jäppinen kyseli olisinko halukas astumaan remmiin. Olen ollut täällä näyttelemässä pari kertaa joten tunsin jo talon tavat, ja tiesin että kaikki toimii. Ja kun mukana on liuta taitavia näyttelijöitä, niin oli helppoa tehdä päätös mukaan lähdöstä. Ohjaaminen sinänsä ei ole minulle mitenkään uutta.

2. Ohjaaja vai näyttelijä - kumpi on enemmän ominta oloasi?
- Molempi parempi! Näytteleminen ja ohjaaminen ruokkivat kivasti toisiaan, ja on terveellistä vaihtaa välillä näkökulmaa, niin katse pysyy terävänä.

3. Tyttäresi Pihla näyttelee Kunnon komediassa. Millaista on työskennellä tyttären kanssa? Siis, vaikuttaako isä-tytär-suhde millään lailla ammattimaiseen työskentelyyn?
-  Pihlan kanssa olen aiemmin näytellyt useammassakin jutussa, nyt sitten ensimmäistä kertaa Pihla on minun ohjattavanani. Ei siinä mitään ihmeellisyyksiä ole, työ on työtä. Saman minä vaadin Pihlalta kuin muiltakin, ja hän suhtautuu minuun kuin muihinkin ohjaajiin. Harjoitusten jälkeen ollaan sitten taas isä ja tytär.

4. Jos olet useina kesinä hikipäässä näytellyt näyttämöllä, niin mikä on tämän kesän juoni?
- No nyt ei tarvitse hikoilla ihan samaan malliin kuin näyttämöllä, voi laittaa muut hikoilemaan. Farssissa täytyy pitää huoli siitä, että rytmi säilyy ja energiatasoa on korkealla, ja silloin lavalla joutuu välillä juoksemaan. Se on kesäkuumalla paitsi raskasta, myös hauskaa.

5. Miksi Heinola? Kerro meille kaikille, miksi kannattaa tulla Heinolaan ja näkemään sen kesäteatteri?
- Heinolaan on aina onnistuttu saamaan erinomaisia näyttelijöitä, jotka ovat ansioituneita komedian taitajia. Näyttelijät herättävät komedian henkiin. Vaikka Heinolassa ollaan kesäisissä tunnelmissa ja kevyellä mielellä, niin töitä tehdään tosissaan. Tarkoitus on tarjota yleisölle kunnianhimoista viihdettä. Uskon, että yleisö saa rahoilleen vastinetta.

Kiitos Pertti haastattelusta!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oliskos jotain sanottavaa ;)