sunnuntai 13. marraskuuta 2022

Baskervillen koira

 Legendaarinen Artur Conan Doyle ja Baskervillen koira. Jos ei joku ole tätä lukenut, niin ei ole voinut välttyä kuulemasta, että tällainen opus on joskus kirjoitettu. Ken Ludvig on dramatisoinut tarinasta komedian, mikä on kerrassaan hulvaton.

Nyt tämä huikean jännittävä tarina on nähtävissä hauskana tulkintana Kotkan kaupunginteatterissa Ilmari Pursiaisen upeasti ohjaamana. Saimme nähdä mahtavan Sherlock Holmes-tarinan, mikä yllätti ihan yli odotusten. Ihanaa yllättää itsensäkin sillä, että oli jonkinlainen ennakkokäsitys siitä, että nyt katsellaan suhteellisen vakavaa ja jännittävää esitystä ja kun melko pian kävi ilmi, että nyt naurattaa, niin se oli kyllä kirsikka kakun päällä. 

Sherlockin roolissa on Juho Markkanen ja hän myös kepeästi venyy pariin muuhunkin rooliin. Osku Haavisto sen sijaan on vain Tohtori Watson, sillä niinhän se on, että hänellä on eniten hommia. Millään ei ehtisi muihin rooleihin. 


Tässä näytelmässä on siis vain VIISI näyttelijää, mutta roppakaupalla rooleja. Aivan luokattoman mahtavaa saada seurata sitä, miten osat vaihtuu ja kuka tulee estraadille milloin missäkin roolissa. Se on oikeasti yleisön hemmottelua, kun saa nauttia ammattimaisesta työskentelystä. 

Antti Leskinen saa katsojat kaapattua heti mukaansa, oli sitten missä tahansa niistä yhdessätoista roolissa, Eeva Hautala tekee saman, sillä hänelläkin on 11 roolia!!! Kalle Kurikkala, joka on Sir Charles Baskerville, on myös Hugo ja Henry Baskerville, lisäksi neljä muuta roolia. 
Aivan käsittämättömän ihanaa!

Näytelmän toteutus, kaikki valot (Ada Halonen), äänet (Tommi Leinonen) ja lavastus&puvustus (Tinde Lappalainen) oli niin loppuun asti hiottu, että sen toimivuutta oli nautinnollista seurata.

Koko mahtava tarina oli niin upeasti esitetty, että sitä oli lähes vesissä silmin loppukumarruksia katsellen, että kuinka taitavia he olivat, jotka olivat meille sellaisen elämyksen luoneet ja tehneet. Miten koko kotimatka hehkuteltiin, kuinka tällaisen esityksen nähneenä, elää taas kauan, niin virtaa saaneena. 

Kuvat; Niklas Malinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oliskos jotain sanottavaa ;)