lauantai 12. marraskuuta 2022

Joulushow - Betoniporsaita äidin oomme kaikki

 Odotettu Kouvolan teatterin Joulushow tuo taas valoa ja riemua pimeään aikaan. Ensi-ilta oli 10.11 ja yhtään ei haitannut se, että jouluun on vielä aikaa. Fiilis oli ihan uskomaton.

Kouvolan teatterilaiset olivat keskenään kasanneet kimaran, jonka on ohjannut Satu Taalikainen. Vähän oli käsikirjoitusvaiheessa saatu apuja stand up-koomikko Mikko Vaismaalta.  Ei ollenkaan huono juttu, sillä oli huomattavaa, että mukana oli sellaista tyyliä, mitä ei ole ennen ollut. 

Joulushow on paketti, missä on jokaiselle jotakin. On musiikkia, sketsiä, huumoria ja joulutunnelmaa. Koko spektaakkeli alkaa juna-aiheisella potpuurilla, sillä kuuluvathan junat aika lailla vahvasti Kouvolaan. Vauhti oli sitä luokkaa, että loppuun asti kulki kuin juna. Jos postinumerolla 45100 olikin esillä, niin eipä oltu unohdettu niitä muitakaan Kouvolan postinumeroita. 

Tapana on aina se, että näyttelijät esittävät joitain paikallisia tunnettuja henkilöitä. Vaikka olisit ensimmäistä kertaa Kouvolassa, niin yhtään ei haittaa, vaikka et tietäisi, ketä tyypit ovat. Ovat niin uskomattomia hahmoja. Avecina minulla oli sellainen, joka ei vielä kaikkia kouvolalaisia tunnettuja tunne ja silti sai ilon irti. Paikallisten lisäksi saatiin nähdä melkoinen joukko suomalaisia iskelmälaulajia. 

Alusta loppuun meno oli niin raikas, vetävä ja mukaansaottava, että oli ihan posket kipeinä, kun niin hymy korvissa seurasin menoa ja toivoin, ettei se loppuisi. Koko teatterin väki oli lavalla ja se oli kiva nähdä ne "taustatyöntekijätkin".
Tekisi mieli kertoa vaikka mitä, mutta eihän joulupakettien sisältöä saa kertoa, voi vaan vähän ravistella ja kuullostella, mitä se voisi sisältää. Laatua ja parasta sellaista.

Olin ihan pakahtua siitä ylpeydestä, mitä tunsin Kouvolan teatteria ja sen niin loistavia esiintyjiä kohtaan. Miten osaavat olla kaunisäänisiä laulajia, osaavia ja taitavia esiintyjiä. Musiikki, valot, äänet, lavastus - kaikki oli tässä joulupaketissa niin nätisti, että siitä paketista oli ilo nauttia.

Toivon, että mahdollisimman moni tämän näkisi ja kokisi, sillä Joulushow on elämys!

Kuvat: Elisa Sola

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oliskos jotain sanottavaa ;)