maanantai 20. helmikuuta 2023

Toksinen Kabaree

 Olipas taas kiva päivä Kotkassa ja sen kruunasi Kotkan teatterin ensi-ilta 18.2.2023 ravintola Kairossa. Kairoon on aina kiva mennä, koska onhan se vähän erilainen teatterimiljöö.

Nyt oli estradilla Toksinen Kabaree ja sen on käsikirjoittanut Juho Mantere. Se on niinkin tuore, että ensi-esitys oli Q-teatterissa noin vuosi sitten. Mutta - nyt se on nähtävissä Kotkassa, mihin sen on ohjannut Miko Jaakola

Koko setti alkaa sillä, että on porukka, jotka siirtyvät kosmokseen tarvoitteenaan löytää uusi koti, koska maapallolla tilanne on muuttunut ihan mahdottomaksi. Aluksi minua hiukan arvelutti, että tykkäänkö, koska kaikki avaruusjutut ja tulevaisuuteen sijoittuvat eivät ole olleet ihan kärkisijoilla omalla miellyttävyyslistalla. Vaan olipa ihana "erehtyä". Meininki oli sitä luokkaa, että naurettiin vedet silmissä.

Heillä on sydän paikallaan, ovat hyvien puolella....

Seppo Merviä on topakka aluksen kapteeni, joskin hänet nähdään toisessakin roolissa. Miehistö koostuu tiedeupseerista, navigaattorista ja mekaanikosta. Näissä rooleissa nähdään Eeva Hautala, Ella Mustajärvi ja Mirka Mylläri. Jos on heilläkin muita rooleja, mm. Annu, Nannu ja Nunna.

Koska matka on pitkä, aluksella on ajankuluksi viihdettä. Seremoniamestarina on Huikka Alakuikka, jonka roolin niin suvereenisti taitaa Kalle Kurikkala

Saimme koko illan shown ja improt olivat ihan parasta, koska siten saa nähdä, mihin kaikkeen näyttelijät pystyvät. Miten mahtavaa oli vain istua paikoillaan ja nauttia siitä, mitä oli tarjolla. Saada ihmetellä ihastuksissaan, että mitä sieltä tulee ja nauraa tulokselle!

Mukana menossa on live-bändi ja olin ihan kysymysmerkkinä, miten kolmihenkinen bändi osaa soittaa laulajalle, joka keksii biisin lavalla!? Ihan huikean siistiä! Bändissä soittavat Harri Heininen, Jonas Mäki ja Wiljami Sallinen. 
Toksisen Kabareen biisit on säveltänyt Henri Lyysaari, mutta sovittanut Kotkan teatterin uusi kapellimestari Jouni Bäcktsröm.

Äänisuunnittelusta vastaa Kaj Gynther. Miten se ensimmäinen tekoälyn ääni kuullosti ihan Sauli Niinistöltä!? Pukusuunnittelu on Anne Hannulan. Aika joustavaa.

Kylläpä oli taas niin kiva kokemus, että tarttis varmaan ottaa uusiksi, koska kaikki improthan ovat aina erilaisia. 

Kuvat: Niklas Malinen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oliskos jotain sanottavaa ;)