torstai 11. elokuuta 2011

Katsastus

Tämän kesän viimeinen kesäteatteri, ulkona ja säiden armoilla oli Haminan kesäteatteri Katsastus. Vanhoina konkareina olimme varautuneet kaikkeen ja mikä parasta, sadeviittoja ei tarvittu, vaikka kuuroja oli tullut kaiken päivää. Viltti sen sijaan lämmitti oikein mukavasti.

Haminassa on kesäteatteria esitetty muissakin paikoissa, mutta nyt oli ihan uusi paikka. Haminan linnoituksen suojiin oli rakennettu ihan näppärä teatteri, jossa varmaan ensi kesänäkin saamme jotain nähdä.

Tämän kesän esitys oli Joni Skiftesvikin Katsastus, mikä on monille tullut tutuksi elokuvaversiona. Olen minäkin sen joskus nähnyt, mutta autuaasti niin unohtanut, etten juuri mitään muistanut, joten näytelmä oli niiltä osin tuore. Vauhtia piisasi koko reilut kaksi tuntia ja välillä oli kivoja kohtauksia, jolloin yleisö sai miettiä, kuuluuko esitykseen vai ei !
Autot, vanha Hillman ja Mersu olivat esityksessä  kuin myös mopo. Niillä ajettiin näyttämölle milloin mistäkin suunnasta. Pakko myöntää, että pelkäsin välillä sitä, miten Hilma kestää...
 (kuva: Sofia Virtanen)

Roolisuoritukset olivat hyviä ja suhteellisen luontevia. LukuunottamattaViltteriä(Mikko Halme), Mallua(Jonna Kajander) ja Junnua(Petri Syrjänen), niin kaikilla muilla oli vaikka kuinka monta roolia. Vaihdot sujuivat näppärästi. Kaiken kaikkiaan koko esitys oli katsomisen arvoinen.

Kiva erikoisuus, ainakin minulle, oli lopussa, kun näyttelijät tulivat kumartamaan, niin kaikki kumartelivat miten sattuivat ja ihan minne sattuu, hauska sekamelska! No, ihan viimeiseksi kaikki sitten kumarsivat vielä perinteiseen tyyliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oliskos jotain sanottavaa ;)