sunnuntai 5. tammikuuta 2014

39 askelta

Vuosi käynnistyi hyvin, 39 askeleella! Ehkä sittenkin muutama päälle, kun askelsimme Kouvolan teatterille, missä sitten saimme nauttia huikeasta farssista, vakoojafarssista, 39 askelta.

En isommin ottanut etukäteen selvää, mistä kaikesta on kysymys, pitikö itkeä vai nauraa, joten olin erittäin avoimin mielin. Niin, no lehdestä olin lukenut, että pääosan esittäjä hikoilee, syke nousee huimiin lukemiin ja askelmittari oli näyttänyt 2,5km. Se kertoi jo sen, että jotain vauhdikasta on tiedossa.

39 askelta on vakoojatarina eli jännittävä!? Kun se on rustattu farssin muotoon, jännitys katoaa ja tilalle on tullut yllättävän hassun hauskat käänteet. Yllättävintä oli sekin, että suurella näyttämöllä koheltaa vain neljä näyttelijää ja rooleja on huima määrä!!!


Pääosan esittäjä on Sami Kosola, Richard Hannay, ainoa jolla on yksi rooli, mutta hiki päässä saa sitä hoitaa ja suoriutuu osastaan loistavasti! Sankari, joka vaan ajautuu kiipelistä kiipeliin, on niin poliisien kuin konnien jahtaama ja ah, niin komeana, myös naisten makuun....

Maija Sydänmaanlakka näyttelee kolme naisroolia! Kohtalokas blondi, mikä murhataan alkumetreillä, torpparin lettipäävaimo ja sitten se Margaret, joka... no, jääköön se nähtäväksi.

Kaikki muut roolit hoituvat Ilmo Ranteelta (14 roolia!!!!) ja Jose Viitalalta (13 roolia!!!) Siis aivan mahtavaa! Ihan hengästytti istua penkissä ja seurata, kuka tulee lavalle ja mitä tapahtuu. Välillä olisi halunut kelata taaksepäin, että saisko tän kohdan uudestaan.


Näin tämän näytelmän teinipoikani kanssa, jonka mielestä on kyseessä hauska esitys, jota voi erittäin hyvin suositella myös nuorille. Minä olen sitä mieltä, että se on kaiken kaikkiaan tarkoitettu ihan kaiken ikäisille. Luulen, että se olisi nähtävä vielä uudestaan!


Kuvat: Marja Seppälä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oliskos jotain sanottavaa ;)