tiistai 3. maaliskuuta 2015

Tumma vaniljaviidakko

Tumma vaniljaviidakko on alunperin Philip Ridleyn näytelmä. Sen on suomentanut Snoopi Siren ja Kotkan teatteri on tehnyt siitä Marika Myllärin ohjaamana upean kantaesityksen!

Kyseessä on monologi ja aihe ei ole mitään kevyttä huttua. Ella Mustajärvi esittää naista, joka on läpikäynyt yhtä sun toista ja näyttelee erittäin hyvin! Niin, että heti alusta asti tempautuu mukaan niin, ettei meinaa osata kunnolla hengittää.


Jotenkin käsitin, että nainen, joka jo lapsesta asti jäi ilman huolenpitoa ja rakkautta, kärsi siitä kaiken aikaa. Nuorena tapasi miehen, jonka kanssa meni kihloihin, mutta joka osoittautui ihan kaikeksi muuksi. Hyväksikäyttöä, mikä tekee naisesta jotenkin avuttoman. Silti hän, jotenkin lapsenomaisesti uskoi hyvään ja että, joku rakastaa... Mieli murenee.


Näytelmän toteutus oli erittäin hyvä. Kun välillä teksti tuli nauhalta, sai näyttelijä hengähtää ja katsoja. Vaikka silti oli näkemistä ja kuulemista.
Olin vaikuttunut siitä, miten Ella Mustajärvi tämän vetää, ilman väliaikaa, jota tosin ei kaivattu, sillä muutoin olisi katkennut jotain todella oleellista. Hän uppoutui niin rooliin ja rooleihin!Tumma vaniljaviidakko on näytelmä, mikä uppoaa jonnekin alitajuntaan ja sen kaiken käsittää, jos käsittää, vasta päivien päästä. Ainakaan minä en kyennyt siitä heti juuri puhumaan, sillä se meni minuun jonnekin syvälle.

Kuvat: Snoopi Siren

Kotkan teatteri


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oliskos jotain sanottavaa ;)