perjantai 15. heinäkuuta 2016

Ulvova Mylläri

Ulvova Mylläri on Arto Paasilinnan kynästä semmoinen tarina, mikä ulvoo ihmisten mieliin. Haminan kesäteatterissa se ulvonta on sitä luokkaa, että se menee luihin ja ytimiin, mieleen ja sieluun ja jää sinne.
Haminan kesäteatteria vedetään jälleen uudessa paikassa, jälleen siksi, että laskin minulle sen olevan jo neljäs paikka, mutta uskallan väittää tämän kesäisen olevan ihan paras ja toimivin!
Katsomossa on numeroidut paikat ja jokaiselta paikalta on hyvä näkyvyys. Lisäksi melkoista plussaa on se, että näyttämö on "monikerroksinen". Nyt oli hienosti käytetty sitä, ettei yleisö aina arvannut mistä suunnasta milloinkin tiesi jotain odottaa.

Ulvova Mylläri, Gunnar Huttunen on varsin symppis, mutta kun ei käyttäydy niin kuin muut, aiheuttaa kyläläisissä jokseenkin kauhun sekaisia tunteita. Olle Tepponen ulvoo Gunnarin roolin niin kuin olisi syntynyt siihen. Saa katsojat puolelleen heti ja ansaitusti. On suorastaan häkellyttävää seurata, miten joku osaa laittaa itsensä niin likoon kuin nuori Olle Tepponen, jonka koko kroppa on mukana, kaikki ilmeet ja se olemus!!! Katsomoon välittyy aivan mahtavaa seurattavaa.
Ollen vastaparina on Marianne Hagman, joka kerhoneuvoja Sanelma Käyrämön osassa koittaa tasoitella Ollea kaiken kattavalla rakkaudella.
Oikea wanhan ajan Suomi-filmi-pari!

Tarina käynnistyy aika lailla Gunnar Huttusella. Tuodaan esiin, minkä takia kyläläiset ovat niin Mylläriä vastaan. Ohjaaja Pia Lunkka on ottanut suht verkkaisen alun kaikille ja paljastaa vasta näytelmän edetessä monen näyttelijän takataskusta kivoja ylläreitä.

Kunnanlääkäri vaikuttaa olevan aluksi ihan tavallinen, mitäänsanomaton kunnan lääkäri. Kaikkea jännää paljastuu, kun Gunnar Huttunen lähtee käymään hänen pakeillaan. Kerta kaikkiaan niin loistava kohtaus, että vauhtia piisasi hengästymiseen asti, siis minua alkoi hengästyttää, lienee jännityksen ja nauramisen vuoksi. Juha-Pekka Putkonen on ihan uskomaton!

Kylän postiljooni, Piittisjärvi jakaa postia ja on vain yksi muiden joukossa, kunnes tulee hänen vuoronsa vetää oma soolo. Jan Mykkänen on ihan hervoton ja sitä hämmästelee, miten hyvin ottaa roolinsa, vaikka katsomossa tirskutaan herkeämättä.

Nimismies on alussa myös aika persoonaton, kunnes pääsee oikein valloilleen. Roni Soini vaan on niin hyvä ja mikä ääni. Lahjakasta vetoa.

Poliisi Portimo on symppis! Ihana poliisi, joka ymmärtää Ulvovaa Mylläriä. Raimo Kaistala on just sellainen kiva poliisi, joita toivoisi joka kylään, paitsi ettei kylissä ole enää poliiseja...

Tämä tarina on niin hauska, mutta myös niin totta! Se tuo hyvin esiin sen, kuinka sitä vaan on elettävä juuri niin kuin muutkin. Jos poikkeat tavoista, niin rapaa tulee niskaan ja paljon.
Haminassa on osattu ottaa hieno tarina esiin ja aivan hemmetin upealla kokoonpanolla ja millä taidolla ja sydämellä.

Mie niin kehrään ja miun kuski hyrisi mukana, niin jotta olis halunu nähä koko esityksen uuestaa!
Mie taas kehotan kaikkii, ett vaik et ois ikiin käyny kesäteatteris, ni ny kannattaa alottaa ja ei ku Haminaan!

Kuvat: Tommi Mattila

Haminan teatteri





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oliskos jotain sanottavaa ;)