torstai 4. heinäkuuta 2013

Heinähattu, Vilttitossu ja Pamela-täti

Apua, heinäkuu, eikä vielä yhtään kesäteatteria nähty! Paniikin paukkas ja ei ku ratalle. Nappasin herra 13v:n kyytiin ja ajaa hurautimme Korvenkylän kesäteatteriin. Matka taittui, ku mie katoin vain eteeni ja herra 13v selosti maisemia ja huh, olimme ajoissa ja saimme liput ilman kauhiaa jonotusta ja tietty eturiviin.
Ensimmäinen kesäteatteri tänä kesänä saattoi alkaa.

Heinähattu, Vilttitossu ja Pamela-täti on koko perheen hulvaton musiikkinäytelmä, väittää ohjelmalehtinen. No, juurikin näin, sillä lapsia oli hulvaton määrä. Musiikin on säveltänyt hulvattoman ihana Iiro Rantala, joten menoa ja meinikiä riitti.

Aikuisena sitä haluaa välillä nähdä näitä lasten näytelmiä, joita siis kutsutaan koko perheen näytelmiksi, heh. Heinähattu ja Vilttitossu ovat tuttuja aiemmin nähdyistä Heinähattu, Vilttitossu ja Littoisten riiviö, mikä nähtiin Turussa ja elokuvaakaan ei voinut sivuuttaa. Joten, tiesimme ketä nousee lavalle.

Alkuosassa olin vielä niin aikuinen, että Heinähattu(Veera Lehtinen) ja Vilttitossu(Ella Rautamies) olivat kiljuvia riiviöitä ja heidän äitinsä Hanna Kattilakoski(Kaisa Pakkanen) rasittava superäiti(kerkesin heti listata, etten tee mitään niitä kotitöitä, mitä hän luetteli).


 Vaan kun rosvot, Sorkkarauta-Salonen(Otto Pilli) ja Viila-Voutilainen(Kyösti Vuorela) astuivat kehiin, alkoi minuakin lapsettaa.
Poliisit, (Isonapa(Timo Mäkinen) ja Rillirousku(Susanna Pukkila) olivat ihan yhtä tomppeleita kuin rosvotkin ja pikkasen tuli mieleen Peppi Pitkätossu....

Alibulleniin neidit(Mirja Nopanen ja Kaarin Knuutila) kakkuinensa saivat häärätä ja korujansa esitellä, jotka tietenkin varastettiin. Kuka ja miten, niin siinä kaikki meneekin sekaisin. Parasta soppaa keitti kuitenkin se Pamela-täti! Koska tyttöjen äiti tarvitsee hermolomaa ja matoja tutkiva isä, Matti Kattilakoski(Esko Kuoppamäki) lähtee kiltisti mukaan, niin lapsenvahdiksi pyydetään äidin serkku, kampaaja Pamela Pehkonen(Helena Berg)...

Pamela ei ole kuitenkaan oikea Pamela ja se onkin näytelmän hauskin juttu. Niinhän se menee, että Sorkkarauta-Salonen onkin ykskaks Pamela-täti. Se, että mies näyttelee naista ja vankikarkuri yrittää olla kampaaja, niin onhan siinä kaikki farssin ainekset.


Vauhtia piisaa koko näytelmän ajan ja siitä nauttii, koska kohtaukset ovat hyviä ja musiikki toimii. Laulut olivat hyviä ja monia erilaisia ääniä saa kuulla, mutta kaikki ovat edukseen. Joukkokohtaukset olivat huikeita! Kivasti oli saatu kaikki halukkaat mukaan, kun aina välillä oli niitä näytelmän paloja, mitkä esitettiin porukalla. Parhaiten jäi mieleen vangit...


Millää ei tiennyt kuka kukin oli ja kun olivat niin kamalan näköisiä!

Kun juttelimme jälkeen päin, kuka oli paras, siis jos olisi ihan pakko valita, niin herra 13v oli sitä mieltä, että kaikki - ihan kaikki! Mie taas kallistun piirun verran Pamela-tätiin...koska en vaan voinut sille mitään, että se oli niin huvittava. Kun Sorkkarauta-Salonen/Pamela lauloi biisin Mistä tuntee naisen, se oli hykerrrryttävää!


Mutta - Heinähattu, Vilttitossu ja Pamela-täti on hauska ja viihdyttävä näytelmä kaikin puolin ja sopii ihan kaiken ikäisille! Kannatti ajella taas sinne keskelle ei mitän, *tirsk*

Kuvat: http://www.korvenkylankesateatteri.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oliskos jotain sanottavaa ;)