tiistai 13. maaliskuuta 2018

Elina Halttusesta on moneksi!

Elina Halttunen, olet Blondi tuli taloon-sarjan käsikirjoittaja ja ohjaaja, siis sen sarjan, joka tuli televisiosta 1994-95. Nyt se on näytelmä, jota esitetään Vantaalla Kulttuuritalo Martinuksessa! Olet jälleen sen käsikirjoittaja ja mukana yhdessä roolissa!

1. Mistä tämä alkoi? Kenen idea oli saattaa yksi suosittu tv-sarja näytelmäksi?

Idea oli Christian Sandstömin, näytelmän ohjaajan ja Kulttuurikeskus Martinuksen johtajan. Hän soitti minulle ja tiedusteli haluaisinko kirjoittaa 90-luvun tv:n menestyssarjasta näytelmän. Kirjoitin ja ohjasin sarjaa tuolloin n. 150 jaksoa, mutta aluksi Christianin idea tuntui hassulta enkä lämmennyt heti. Hän pyysi miettimään asiaa ja viikko meni tuumaillessa ja ideaa pyöritellessä. Katsoin DVD:lta useita jaksoja ja rakastuin uudellen Humalan perheeseen. Ihania tyypejä kaikki! Siitä se lähti.

2. Ohjaajana on nyt Christian  Sandström. Miten meni niin kuin omasta mielestä?

Teatterin tekeminen on täysin erilaista kuin tv-sarjan, uutta ja ihmeellistä pitkästä aikaa, tiimityötä parhaimmillaan. Työryhmä puhalsi yhteen hiileen ja sai aikaan aikamoisen roihun. Hyvin meni! Nautin! Näytteleminen on pitkästä aikaa hauskaa, kun palaute katsomosta tulee välittömästi, se on tämän työn parasta antia. Toisaalta kirjailija jää aina pois veneestä, kun näytelmää aletaan harjoitella ja varsinainen matka alkaa, se on haikeaa. Nyt olin myös kirjailijana mukana koko prosessin ajan ja teimme yhdessä lyhennyksiä, korjayksia ja parannuksia tekstiin ja pystyin selventämään näyttelijöille ja ohjaajalle joitakin kohtia. Uskon, että se toimi esityksen parhaaksi,

3. Näytelmässä on musiikkia. Miten se valikoitui? Kuka teki tanssien upeat koreografiat?

Näytelmää kirjoittaessa valikoitui suuri osa musiikista, joka soi tuolloin 90-luvulla, minne osa näytelmän tapahtumista sijoittuu. Esim. Neon 2:n Polku, jonka Janne Saarinen upeasti esittää ja Aki Sirkesalon Pelkkää kuvitelmaa. Mukana on myös klassikkohittejä, kuten Carpentersien Yesterday Once More ja Gloria Gaynorin I Will Survive. Koreografiat teki Jari Saarelainen ja Anu Palevaara, meidän ihana Johanna Tähtinen eli itse blondi. Christianin idea oli tuo loistava potpurri esityksen huipennukseksi, johon yleisö lähtee mukaan.

Kuva: Aleksi Friman

4. Tyttäresi Saara näytteli alkuperäisessä sarjassa pienen Liisan roolin ja nyt hän oli Liisana tänä päivänä. Ihan mahtavaa, koska hän oli niin tunnistettavissa. Lähtikö Saara heti mukaan?

Saara lähti heti innolla mukaan, kuten aikoinaan tv-sarjaankin! Hän on loistava inspiraation lähde ja työkaveri, paras mahdollinen. Luotettava, hauska, idearikas, mutta samalla kriittinen oikealla tavalla.

5. Olet lahjakas käsikirjoittaja, näyttelijä ja kirjailija! Mitä me saamme sinulta seuraavaksi?

Ans kattoo nyt! 

Kiitos haastattelusta!

1 kommentti:

  1. Hei,
    Olen tuottamassa Mika Myllyahon näytelmää Paniikki ja haluaisin tarjota Haastattelu mahdollisuutta.
    Otatko yhteyttä. :)

    T. Marko

    VastaaPoista

Oliskos jotain sanottavaa ;)