keskiviikko 21. lokakuuta 2020

Tämä on ryöstö !

 The Comedy about a bank robbery
by Henry Lewis, Jonathan Sayer and Henry Shields. Suomennos on Mikko Koivusalon, nii että Komedia pankkiryöstöstä.

Tämä on ryöstö! - esityksen on Kouvolan teatteriin ohjannut Mika Nuojua. Ensi-ilta 17.10.2020. Tässä näytelmässä tapahtuu ryöstö ja se tapahtuu niin, että kun esirippua aukeaa, esitys ryöstää katsojan niin mukaansa, että kun tulee väliaika, sitä on aivan pyörryksissä, että mikä aika - jaa väliaika!?

Kuvassa Nina Petelius-Lehto (Raija), Sami Kosola (Kaitsu Rundqvist), ohjaaja Mika Nuojua ja Tiina Winter (Oikku)

Tarina nivoutuu vankikarkureiden, viranomaisportaan ja pankin ympärille. Vankikarkuri Kaitsu Runqvistia roolia tähdittää Sami Kosola. Hänen einiinkovinfiksua karkurikaveri Isto Kauppista esittää Tommi Kekarainen. Joskin Isto Kauppinen yrittää näytellä pankinjohtajaa...
Itse asiassa pankinjohtaja Putz A. Kulmikko on Veli-Matti Karén, johon siirtyy kätevästi vartijan roolista. 

Kuvassa Nina Petelius-Lehto, Veli-Matti Karén (pankinjohtaja) ja Annina Rubinstein (Aarne)

Pankissa onkin sitten melkoinen kattaus. Raija Mononen, kassa ja Sami-pojan äiti on hulvaton. Nina Petelius-Lehto hurmaa viekoittelevasti ja melko lailla hauskasti topattuna ollen niin huvittava Raija, ettei paremmasta väliä. Entäs sitten Aarne, vanha pankkivirkailija! Annina Rubinstein tekee niin valloittavan roolin, että kyllä panee nauruhermoja kutkuttamaan. Kaunis Annina sukeltaa vanhan käppänän rooliin erittäin uskottavasti.

Kuvassa Markus Vaara (Sami), Sami Kosola ja Tiina Winter

Varsinainen päätähti on Tiina Winter, joka oikkuaa Oikun roolissa, pyörittäen tarinaa mennen tullen milloin kenenkin kautta ja ah, kuinka hän laulaa kehtolaulun, vaikka ilmassa roikkuen.
Akrobatiaa saadaan ja miten se keikkuu, roikkuu, hyppii, pomppii, luisuu ja kaiken niin hallitusti, että huh. Hän on Markus Waara, joka Samin osassa varastaa kaikilta kaiken, mm. yleisön huomion.

Lisäksi on vielä mainittava Raimo Räty, joka pasteeraa tarkastaja Sokkana. Joutuu sinne ja tänne ja etenkin "sinne". Sitten Satu Lemola, joka on Kuka ehtii ja sekin on nähtävä, miten monessa roolissa ehtii piipahtaa.

Erityistä, siis korostan, todella erityisen mahtava lavastus saa haukkomaan henkeä, että miten päin tässä nyt ollaan ja missä ne nyt menee. Lavastus ja pukusuunnittelu onkin Jyrki Sepän luomus ja sen toteutuksen takana on iso porukka. 

Kaiken kaikkiaan Tämä on ryöstö! on niin hauska ja vauhdikas näytelmä, että vielä ulkonakin vetää ilmaa sisäänsä ja miettii, että mitä hittoa oikein tapahtui??? Jos olisi mahdollisuus, niin voisi haluta aina nähdä jonkin kohtauksen uudelleen ja vieläpä hidastettuna. Vaan kun ei, niin menen kyllä katsomaan tämän uudestaan jonkin ajan kuluttua.

Kuvat: TAVATON media

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oliskos jotain sanottavaa ;)