perjantai 4. elokuuta 2023

Vuokravaimo

 Kesäinen ilta keskellä viikkoa ja ei kun kesäteatteriin. Kuusankoski-talon takapihalla on oiva näyttämö ja katsomo. Siellä esitetään nyt ihan luokattoman hauskaa farssia Vuokravaimo. Käsikirjoitus on Olli Tolan ja upeasta ohjauksesta vastaa Karolina Eklund-Vuorela

Kun oli lyöty päivä ystävän kanssa lukkoon, niin aivan se ja sama, millainen säätila vallitsee, niin kyllä osataan varautua. Oltiin ajoissa ja oli poutaa, vaan kun esitys alkoi, alkoi myös sataa. Ei kun sadeviittaa päälle ja hei, eipä haitannut sade, ei yhtään, koska niin oli menevä näytelmä, että vaikka olisi akkoja satanut, niin ei olisi huomannut. 

Yhtään en etukäteen tiennyt, mitä on odotettavissa, mutta kuin että hyvää ja hauskaa. Sitä se oli, niin että nauratti kaiken aikaa, aina kun ei ihmetyttänyt se, miten jotkut osaa ja kuinka roolit vaihtuivat.

Aluksi on vain kaksi henkilöä, Aku Lommi ja Jussi Roima. Pelifirman kaksi onnetonta, jotka ovat juuri saaneet amerikansuomalaisen sijoittajan, Ray Jalon... tai siis saamassa. Sitä ennen tapahtuu yhtä sun toista. Teemu Virsu Aku Lommin roolissa on ihan lyömätön, ihan hukassa kaiken aikaa. 
Simo Nykänder Jussi Roiman osassa on ihan ok, mutta kun on sitten muutamassa muussakin roolissa, niin koko paketti on ihan lahjapaketti! 
Outi Roima, Jussi Roiman vaimo on melkoinen pakkaus. Heini Nykänder antaa palaa ihan täysillä ja tuo esille sen Outi Roiman ajatusmaailman aika reippaalla otteella. Herkkua!

Ray Jalo, suoraan Amerikoista! Matti Oleniuksella on juuri oikeat eleet ja elkeet. 
Entäs sitten Aino Forström, jolla oli niin monta roolia, että huh, no kyllä Emma Namu, mutta sitten ne kaikki muut ja miten monta vaihtoa...

Varsin nautittava näytelmä ja se miten se esitettiin, niin kyllä, aivan mahtavaa. Kun sitä katsoo näytelmää, missä näytellään ja sitten ne roolihenkilöt joutuvat vielä siellä näyttelemään, että kuka kukin milloinkin on, niin miten se vaan on hauskaa. Melkoisen sopan keittivät, mutta onneksi kaikki oli lusikoitavissa ja miten herkullista!

Kuvat: Heidi Koskinen-Järvisalo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oliskos jotain sanottavaa ;)