maanantai 25. heinäkuuta 2011

Päällystakki

Kouvolan kesäteatteri on ottanut kesähelteisiin Päällystakin! Loistava valinta, sillä näytelmä on huisin hyvä! Kyllä minä jo arvelin, että jos ohjaaja on Kimmo Rämä, niin jotain uskomatonta on luvassa.

Päällystakki on alunperin Nikolai Gogolin, mutta sen pohjalta uuden version ovat kirjoittaneet Esa Leskinen ja Sami Keski-Vähälä ja teksti on erittäin onnistunut.


Akaki Akakijevits ja hänen päällystakkinsa ovat näytelmän keskiö, minkä ympärille kaikki muu nivoutuu. Itseensä sulkeutunut päähenkilö on jotenkin niin sympaattinen ja sitä oikein jännittää hänen kanssaan kuinka hän pärjää, miten kaikki muut kohtelevat häntä, löytääkö hän oman paikkansa.
 Vanha päällystakki saa mennä ja uutta tilalle. Uuden takin myötä kaikki muuttuu, mutta niin myös sitten, kun uusi takki viedään.

Sivuvaikutukset tulevat...upea kohtaus!
Kimmo Puhakka on loistava Akaki Akakijevits. Silti, kaikki muutkin roolisuoritukset olivat huikeita. Olin aivan innoissani, kuinka kaikki klaarasivat repliikkinsä, joita oli runsaasti, niin hyvin! Tekstiä tuli sitten heti niin tuutin täydeltä, että melkein hengästyi, jollei nauranut vedet silmissä tai ihmettelyt vain. Kuten jo mainitsin, kaikki olivat niin loistavia, mutta silti ihan pikkasen nostan uutta kasvoa, Tanja Tuomea, joka tykitti niin vauhdilla, että meinas mennä pissat housuun :) Mainitsemisen arvoista on se, kuinka jokaisella oli 2-6 roolia !!!
Lavastus oli mahtava, siis niin kivan kekseliästä ja miten luontevasti sitä käytettiin. Vessapaperirullasta on moneksi :) Puvut samoin, todella hyvin toteutettu.
 Minusta Päällystakki on niin hyvä, että se kannattaa käydä katsomassa uudestaan. Se on erilainen kesäteatterinäytelmä, mutta siinä on kaikki hyvän näytelmän elementit. Se naurattaa, se itkettää ja se laittaa ajattelemaan.

Kuvat: Hanneli Ollikainen

2 kommenttia:

  1. Tuletko koska Roskisprinssin arvostelemaan? Tahi Vareksen (ensi-ilta 5.8.)

    VastaaPoista
  2. Elise hyvä, mikään mahti ei saisi miua pysymään pois! Totta hitossa mie tuun! Molemmat haluan nähä!

    VastaaPoista

Oliskos jotain sanottavaa ;)