tiistai 30. heinäkuuta 2019

Muistiinpanoja KymiLibri-messuilta pe-la

KymiLibri messut jatkuivat hyvällä vauhdilla perjantaina 19.7, joka oli se päivä, jolloin en päässyt mukaan, mutta kuulin kyllä siitä, mikä hulppea meininki siellä oli ja mistä kaikesta jäin paitsi.

Galleriassa oli mm. Johanna Hasun uusimman runokirjan Karataan, julkkarit ja se julkistettiin musiikin voimin, sillä kun heti perään oli kahvikonsertti, missä Johanna Hasu lauloi ja soitti pianoa, Katariina Ruokonen alttoviuluili ja Päivi Stenvall huiluili.
Oli siel ollu kaikkee dekkarijuttujakin, missä Timo Sandberg, Jorma Hyvönen, Jasu Rinneoja ja Riku Talvitie olivat olleet estraadil.

Anjalankosken teatterilavalla oli ollu maailmanpolitiikan paneeli, missä olivat Mika Hentunen, Kerstin Kronvall, Hanna Wass ja Mika Aaltoila puhumassa niin mielenkiintoisista asioista, että porukkaa oli ollu tuvan täydeltä ja ylikin.

Wanhassa kirjahallissa oli myös kaikkea kivaa, mm. Dekkaristipaneeli, Antero Jakoilan kirjan esittely, kirjallinen musikaalikonsertti ja vielä Livekirjoitus Mooses Mentulan ja Masinaattorit-yhtyeen parissa.

Lisäksi kaikki etäkohteet Stora Enson tehtaankerholla, Anjalan kartanolla ja jokiristeilyillä.

Oli ollut hauskaa ja kivat niille, jotka siitä pääsivät osallisiksi!

Minä astuin remmiin lauantaiaamuna!

Heti kirjailijan kanssa aamukahvilla, jota veti Harri V. Hietikko, niin sen jälkeen oli Galleriassa Katariina Hakaniemi haastattelemassa Pirkko Lahtea. Väkeä oli niin runsaasti, ettei sekaan mahtunut. Eikä ihme, välillä kävin jostain raosta kuuntelemassa, miten oli lupsakkaat jutut ja niin tolkulliset.
Heti perään oli "Yhden kerran terapia", Katariina Hakaniemi ja Henna Hovi ravistelivat terapiaan liittyviä ennakkoluuloja.

Teatterilavalla oli tietokirjailijat esillä ja ensimmäisenä oli Seppo Aalto kertomassa kirjastaan Kapina tehtailla, mikä voitti vuoden 2018 Tieto-Finlandian.


Kuulijoita oli aina porstuaa myöten. Kirjaakin  on myyty jo noin 10 000kpl, eikä ihme, onhan se niin lukemisen arvoinen opus.


Hänen jälkeensä nousi lavalle Ulla-Maija Sievinen, joka kertoi upeasta Kymijoki-kirjasta, missä kuvituksena on pääosin Eero Ravin postikortit. Heti sen perään oli...


Merja Naroma kertomassa kirjastaan Puutarhatuliaisia. Kun häntä kuunteli, tuntui, että kaikki puutarhahommelit ovat ihan simppeleitä. Vielä Merjan jälkeen oli Olli Sarpon haastateltavina  Ritva Kattelus ja Tom Jokinen Eläkettä & eliksiiriä-kirjastaan. Siinä vaiheessa siirryin jo takaisin pääpaikalle.

Wanhassa kirjahallissa oli Kymijoki-tunnelma täysin lainein, sillä siellä oli Joki-kirjoituskilpailun julkistus, Joki-lauluja ja Joki-tauluja, Kansanoopperakuoron esittämiä Kymijoki-aiheisia lauluja.


Etäkohteissa tapahtui myös, kuten mm. Anjalan kartanolla Tarja Jussilan kartanoromaanin esittely. Ravintola Vanhassa Viialassa kapakkanäytelmä ja kirjamessujen housebändi JTG.
Minä jäin kirjahallille, sillä olin jo kuullut, että oli luvassa melkoista rytkettä. Illan nupiksi kun esiintyi Vokki-yhtye, aiheenaan kansankuvauksia suomalaisessa kirjallisuudessa. Äkin voisi kuvitella, että saattaisi olla tylsä pala, mutta ehei, meno oli muhkea ja biisit ihan loistoluokkaa. Kun vielä lopuksi tuli heavya, niin meinas olla niin, että tunnelma oli katossa. Olin jo aiemmin huudellut, että soittakaa Paranoid, niin kappas, sehän kuultiin!! Samoin kuin Smoke on the water. Mutta - Aleksis Kiven sanoin.




Olin ihan innoissani, enkä ollut ainoa. Meillä kaikilla oli niin mukavaa ja kun vihdoin pääsin kotiin ja painoin pääni tyynylle, päässä soi edelleen.... Viimeinen ajatus oli se, että olipa taas hieno päivä!

Kuvat. Elina Winne, video:Kini Laine

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oliskos jotain sanottavaa ;)