tiistai 9. heinäkuuta 2019

Siunattu hulluus

Koitti se päivä, kun oli vuorossa Iitin kesäteatteri ja siellä Siunattu hulluus! Nonii, se Aapelin (Simo Puupponen) tarina Rummukaisen veljeksistä, niin olihan se lähettävä, vaikka kesäinen sää oli suhteellisen tuttu, viileä ja sateinen. Vaan eipä tuo haitannut, sillä auton perässä oli vilttiä ja sadeviittaa, kesäteatterikävijän vakiovarusteet.
Asetuimme hyville paikoille ja vuorasimme itsemme asemiin ihan uudenuutukaisille penkeille, jessus sentää, ihan tuoksuikin koko katsomo uudelle puulle, eikä vanhoille auringon paahtamille per...

Tämän Iitin version on ohannut Kimmo Rämä, joka on pannut oman hulluutensa peliin, sillä mielenvikaisuudestahan on kysymys, kun harrastaa kesäteatteria, joko tekemällä sitä tai jopa tulemalla katsomaan sitä, jokainenhan on omalla tavallaan hullu. Simo Perämäki on dramatisoinnut tämän ja ohjaaja epäilee, ettei hänkin olisi omaa hulluuttaan pannut mukaan.


Vaan kupletin juonihan on se, että Rummukaisen veljekset Ana ja Vilippus lähtevät viemään Elmeri-veljeään hullujen huoneelle. Matka taittuu pallogrillin kanssa, joka ainakin meidän esityksessä oli aika huonossa kunnossa. Se toi tietysti melkoisen jännitysmomentin mukaan, kun tuli seurattua sitä, miten näyttelijät selviävät siitä, kun pallogrilli ei pysykkään pystyssä, eikä kaikki osat matkassa.

Veljeksiä näyttelivät naiset, paitsi Elmerin osassa oli nuori Eeti Raskinen.  Ana Rummukaisen osassa isoa mahaa esitellen oli Marja Tuominen. Vilippus Rummukaisena ihanasti räyhäsi Tanja Tuomi, joka hyvin pitkälti kannatteli koko esitystä. Hänen pitkät replansa olivat niin herkullista kuultavaa ja tulkinta osui napakasti nappiin.

Matkalla hullujen huoneelle osuu kohille niin pappi kuin poliisikin. Kun oltiin kirkossa, niin sai laulaa virttä Totuuden henki, johda sinä meitä... Kiva juttu sinänsä, mutta kun virren aikana tapahtui takarivissä jotain, niin en sadeviitan alta omasta pesästäni oikein nähnyt, saati virren veisuulta kuullut. Vaan Rummukaisen veljekset siellä jotain omaa hulluuttaan horisivat.

Väliajalla sentään sai ryynimakkaraa, ihan huippua ja kun sen veteli sinapin kera, niin taas jaksoi. Pääsivätkö Rummukaiset hullujen huoneelle asti, niin se on jokaisen itse ratkaistava. Samalla näkee muitakin pieniä rooleja, nuoria ja pari vanhempaa.


Kotiinpaluussa oli se, että vaimot oli taas kohdattava. Ana Rummukaisella oli vastaanotossa kitkerä vaimo Selma, jota esitti Kirsi Todd. Vilippus Rummukaisen vaimona  pasteerasi huomattavasti leppeämpi naisihminen, jonka hameessa oli Iina Helander.

Jos uskallat, niin ei kun hulluuteen mukaan!

Kuvat: Pauli Similä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oliskos jotain sanottavaa ;)