tiistai 28. helmikuuta 2012

Härmä

Nyt olen kierteessä, kun niin tekee mieli, kaiken aikaa, elokuviin. Minä käyn ja vain kumppani vaihtuu, kun ei kukaan jaksa kaiken aikaa rampata elokuvissa(tai olla minun seurassa). Nyt on sitten nähty HÄRMÄ! Mie sitä hiukan vierastin, että uskallanko mennä kattoo puukkohippasia, mutta rohkaisin mieleni ja se kannatti. Elokuva on ihan hemmetin hyvä.

Oi, niin kiltti ja kaunis Mikko Leppilampi Välitalon Eskona oli niin paha ja niin ilkeä, että ihan sattui katsella.Sen sijaan Lauri Tilkanen Välitalon Mattina oli juuri sellainen, millaista kotimainen elokuva on kaivannut. Hän ja Pamela Tola(Aino Kantola) ovat nykyajan Ansa ja Tauno.

Välitalon vanha isäntä(Esko Salminen) päättää olla reilu ja jättää talon nuoremmalle pojalle,Matille, ihan vaan sen takia, että talo säilyisi hyvissä käsissä. Siihenpä ei sitten vanhempi poika Esko suostunutkaan. Auts, ja sitten alkaa puukkohipat! Aino on Matin kihlattu, mutta Esko meinaa viedä hänetkin. Siis, kyllä oli monta kertaa tosi jännät paikat ja pahimpien kohtausten aikana piilouduin takkiini.

Eskolla oli oma "hovinsa", yhtä pahoja kaikki. Sumeilematta tulivat taustalta ja tippasivat turpaan, jos joku asettui Eskoa vastaan. Matilla oli sitten vain renkipoika Kalle(Aku Hirviniemi), joka oli kyllä elokuva ihan niitä sympaattisimpia hahmoja. Poikien äitinä huseerasi "Kotikadun Eeva"(Leena Meriläinen), joka oli ylväs ja kova ja suosi vain Eskoa.

Miten kaikki menee, niin sillai, että juuri kun luulee, että nyt kaikki muuttuu hyväksi, tulee käänne. Lopulta, monen mutkan ja puukkojen heiluttelun jälkeen kaikki päättyy...miten, niin kannattaa käydä katsomassa.

Kyllä, tämä elokuva oli niin katsomisen arvoinen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oliskos jotain sanottavaa ;)